Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Düşünce hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim kümelenme noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplu halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil perese önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Nasıl yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak herhangi bir marifet düzlükı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ne örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk dokumanın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, kuruluşnın kullanma klası üzere faktörler yakıcı olmaktadır.

Yangın kapısı; sima katkısızlığını koruyup yangın ve duman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Binalarda belirli standartlarda mekân alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Merdiveni Kapısı Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha güçlü mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama buyurmak kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden sorumlu özel yapılışlardan kuruntu yolmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına isabetli yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına elverişli türler tercih edilebilir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı akıllıca itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayan Panik Kısım dokumasında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç mahsus bu aparat epey fonksiyonel ve düzgün olmalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page